NIEUW BELOFTEVOL TALENT NAAR BRUSSELSE CAFÉPODIA!

Het festivalseizoen loopt weer bijna ten einde, maar niet getreurd: de gratis Stoemp! Brusselse caféconcerten van Poppunt zijn er weer om dat gemis op te vangen. Vallen dit najaar gratis te bewonderen op allerlei Brusselse cafépodia: The Lighthouse, Few Bits, St. Grandson, Whispering Sons en héél véél beloftevol talent. Als kers op de taart brengt Stoemp! de Brusselse vibes dit seizoen ook naar Aalst voor een uitwisseling tussen de Brusselse hiphoprevelatie Lord Gasmique en de Aalsterse belofte Wawa.

Of je nu Brusselaar, pendelaar, student of toerist bent: tussen 6 september en 7 november kan je weer gepermitteerd op café onder het mom van ‘nieuw talent ontdekken’. Van de indierock van Capibara of Mind Rays over de elektronica van Schaduwland, Beatsforbeaches of Monolithe Noir tot de de jazz-electronica- combo van SCHNTZL: er is voor ieder wat wils. Fans van veelbelovend Brussels hiphoptalent komen aan hun trekken met Le 77, Lord Gasmique, BerryKrimi en Jay MNG. Liefhebbers van het zachtere werk kunnen alvast de shows van Barely Autumn en Catbug in hun agenda noteren.

Maar Stoemp! beperkt zich dit seizoen niet tot Brusselse cafépodia. De caféconcerten wijken namelijk uit naar Aalst voor een unieke uitwisseling in samenwerking met het Aalsterse jeugdplatform Biensoigné en het Brusselse Lowkey Radio. De piepjonge maar supergetalenteerde Brusselaar Lord Gasmique — die met Bruxelles Arrive nog aan de zijde van o.a. Roméo Elvis stond op Dour — en de al even jonge Aalstenaar Wawa — die door de Britse grimehype AJ Tracey de hemel ingeprezen wordt — spelen in het gloednieuwe Molenbeekje café Brass'Art én in het bekende Aalsterse muziekcafé Cirque Mystic.

Maar ook wie het liever bij gevestigde waarden houdt, blijft niet op zijn honger zitten. Zo kan je o.a. De Nieuwe Lichting-winnaar The Lighthouse en de Brussels hiphoprevelatie Zwangere Guy aan het werk zien op het Stoemp!-podium van het studentenfestival Brussel Brost. Humo’s Rock Rally-winnaars Whispering Sons en Concours Circuit-finalist Monolithe Noir brengen respectievelijk hun duistere gitaren en analoge synths naar het RITCS-café. In het Goudblommeke in Papier kan je dan weer De Nieuwe Lichting 2015-winnaar St. Grandson aan het werk zien, en Few Bits — de dromerige indiepopband rond zangeres/songschrijver Karolien Van Ransbeeck — sluit samen met enkele nog geheime special guests het seizoen af in de Monk.

Dus of je nu (Brussels) talent wil ontdekken, gevestigde waarden aan het werk wil zien of gewoon frisse pintjes wil pakken: begeef je tussen 6 september en 7 november naar de Brusselse café’s voor een stevige portie Stoemp!

Een gloednieuw Stoemp!-seizoen!

Hoera, de lente is weer in het land! Geen betere manier om dat te vieren dan met frisse muziek én frisse pintjes, en daar heeft Poppunt al negen jaar lang de ideale formule voor. Tussen 11 april en 23 mei kan je immers weer in de Brusselse binnenstad terecht voor Stoemp!: gratis unieke caféconcerten van gevestigde waarden en jong talent. Bovendien zet Stoemp! dit najaar nog meer dan anders in op Brussels talent, waardoor je naast Dvtch Norris, Dvkes en Tiny Legs Tim ook de rijkdom van de Brusselse muziekscene kan ontdekken op de Brusselse cafépodia. 

Stoemp! staat na 16 edities synoniem voor unieke concerten in authentieke Brusselse kroegen, en dat is dit seizoen niet anders. Zo opent het rotgetalenteerde viertal Dvkes op 11 april het seizoen in Le Coq met z’n kruising tussen indiepop, krautrock en psychedelica. Nog zo eentje om nu al naar uit te kijken is Winterland ’76, de band waarmee muzikanten van o.a. Marble Sounds, Admiral Freebee, Tsar B en Go March een eerbetoon brengen aan de legendarische The Band

Ook absoluut niet te missen: de roots en blues van Tiny Legs Tim , en de zonnige flow en strakke hiphopbeats van Dvtch Norris, die samen met labelgenootje Coely voor dé zomerhit van 2016 zorgde met ‘Don’t Care’. De Nieuwe Lichting-finaliste Tundra sluit het seizoen dan weer af in stijl met een stevige dosis vrolijke electropop. 

Sprout to be Brussels! 

Wil je tegen binnen enkele jaren tegen al je vrienden kunnen stoefen dat je “die topact ooit nog in een Brussels café zag, lang voor ze écht bekend werden”? Zorg dan dat je op de eerste rij staat bij de shows van Blackwave. (de hiphopband die momenteel furore maakt met ‘Flow’), Ivy Falls (het soloproject van Fien Deman, ex-I Will, I Swear),  Momma Said So (winnaars van het Gentse muziekconcours ‘De Beloften’),  Low Land Home (introverte indiepop van de ex-bassist van Astronaute)  of bij de grimmige beats van het Gentse duo Fär.   

Stoemp! is very sprout to be Brussels, en dat merk je aan de programmatie.  Bovendien wil Stoemp! ook voor jong en divers talent ui de Brusselse wijken een sprinkplank zijn. Met Stikstof-lid Zwangere Guy, Ancienne Belgique artist in residence Le ColiséeOTONNature HeatenOtto Kintet2 Times NothingHackil Free én Mambele is het aandeel jong en opkomende Brusselse ketten dan ook goed vertegenwoordigd op de affiche. 

Dus of je nu (Brussels) talent wil ontdekken, gevestigde waarden aan het werk wil zien of gewoon frisse pintjes wil pakken: begeef je tussen 11 april en 23 mei naar de Brusselse café’s voor een stevige portie Stoemp! 

5/10: Delv!s vervangt!

Op woensdag 5/10 bezoeken we hogeschool Odisee voor een Campus Kick-Off! Soldier’s Heart cancelt helaas, maar met Delv!s vonden we een meer dan waardige vervanger!

Delv!s –Niels Delvaux uit Landen- geldt al enkele jaren als hét grootste talent van ons Belgenland. In 2010 verblufte hij Lefto en Studio Brussel met de soulvolle electronica van single ‘Blend’. Een tijd later tekende hij met ‘Tell Me’ voor dé funky zomerhit van het jaar. Stemgewijs is Delvis één brok funk en soul (denk aan Jamie Lidell en Cee Lo Green), muzikaal flirtend met elektronica waar Flying Lotus tuk op zou zijn. Maar in België valt Delv!s eigenlijk met niets of niemand te vergelijken. Ondertussen is de platendeal met het grote Because Music (zie ook: Selah Sue) getekend en is het debuutalbum klaar voor een Europese release. Niet te missen, showtime om 17u30! 

Stoemp! is terug!

Op zaterdag 10 september gaat de vijftiende editie van de gratis Stoemp! Brusselse caféconcerten van start. Ook dit seizoen brengt Stoemp! weer Brusselaars, pendelaars, studenten en toeristen samen voor buitengewone concertervaringen in de ongedwongen sfeer van authentieke Brusselse kroegen. Verwacht je aan veel frisse pintjes, nog meer fris (Brussels) talent, en niet te missen concerten van o.a. het Nationaal Orkest van België, Soldier’s Heart, Woodie Smalls, Fence en BeraadGeslagen.

Stoemp! staat sinds 2009 garant voor unieke concerten én verrassende samenwerkingen, en dat is deze editie niet anders. De seizoensopener is er meteen eentje om niet te missen. Op zaterdag 10 september ruilt het befaamde Nationaal Orkest van België de BOZAR in voor de ongedwongen sfeer van het Goudblommeke in Papier. En alsof dat op zich nog niet uitzonderlijk genoeg is, worden ze er vergezeld door Ides Moon voor een unieke kruisbestuiving tussen klassiek én indiepop.

Nog zo eentje om nu al met stip in je agenda te noteren is de Stoemp! Deluxe BrusselsTUUB night. Met dat project ging Be.Brusseleir vorig jaar op zoek naar Brusselse jonge bands om een cd op te nemen in het Brussels dialect. Speciaal voor Stoemp! brengen Shaman FestivalAngströmAirplaneTommy Green & The Blues MachineAubin én Stefan Dixon hun nummers nog een keer in het Brussels dialect in het RITS café.

Jong (Brussels) talent én gevestigde waarden

Naar goede gewoonte valt er ook weer veel jong (Brussels) talent te ontdekken op Stoemp!. In het Schaarbeekse GC De Kriekelaar worden de Antwerpse hiphoppers van Netwerk bijgestaan door Brussels talent van PERRON ZES. Ook tijdens het openingsfeest van het nieuwe Anderlechtse jeugdhuis Biestebroek kan je je — naast de Leuvens/Congolese Eme — aan een stevige lading lokaal talent verwachten. De Brussels/Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Stefan Dixon zakt dan weer af naar het Antwerpse — jep, dat lees je goed — café Cabron tijdens Stoemp! on tour in samenwerking met Muziekcentrum Trix.

Niet op een cafépodium, maar wel op de Stoemp!-stage van Brussel Brost, kan je dan weer Woodie SmallsStikstofProtection Patrol PinkertonFrøwstNatural HeatenJacle Bow en Mensch, Erger Je Niet! bewonderen. En verder prijken o.a. Soldier’s HeartFenceBeraadGeslagen (het nieuwe project van STUFF.-drummer Lander Gyselinck en Stadt-zanger Fulco Ottervanger) én Krankland op de affiche van dit Stoemp!-seizoen. Redenen genoeg om je instant naar je favoriete café te begeven voor een stevige portie Stoemp!

 

 

De volgende toppers!

We hebben weer een pák schoons in het vooruitzicht de komende dagen en weken. Of wat dacht je van de volgende artiesten:

 • Maandag 9 mei: Willow (Zacht) @ Archipel (21u) - vanavond al!
 • Donderdag 12 mei: The Violent Husbands & Nemo @ GC Elzenhof (i.s.m. Br(ik, 20u30)
 • Vrijdag 13 mei: Doylu & Abou Sy Trio @ Globe Aroma (21u)
 • Dinsdag 17 mei: Sperwer @ Bonnefooi (21u)
 • Donderdag 19 mei: Douglas Firs solo & akoestisch @ Br(ik Study Space (Muntpunt, 16u)
 • Donderdag 19 mei: Paper Wings (Bony King & Douglas Firs) @ Het Goudblommeke in Papier (21u)
 • Vrijdag 20 mei: The Abigails Tomorrows Tulips @ Madame Moustacht (€8, 20u)
 • Donderdag 26 mei: Walrus @ Monk (21u)

Gevestigde waarden, opkomend en te ontdekken talent: we’ve got it all.  Spring gerust eens binnen op een van de Stoemp!-locaties, de pils staat koud en de muziek is goed!

Stoemp! heeft de komende weken enkele feestjes in petto!

Na zinderende passages van Abudhabi VZW en Tin Fingers afgelopen week, gaat Stoemp! er enkele dagen tussenuit. Maar ook niet te lang, want komende zondag zijn we al terug op het Fort En Fête festival van onze partner Pianofabriek. Met Sindiato Sonico leveren we er om 18u de headliner van het festival aan.

Slechts twee dagen later bouwen we alweer een feestje, en deze keer aan de campus van Odisee Hogeschool, vlak achter het muntplein. Vanaf 17u kan je op de Warmoesberg terecht voor een straatfeest met het mysterieuze saxofoontrio BLOW, de vette Brusselse hiphop van STIKSTOF, en een hoop dj’s uit de hogeschool.

En er is meer goed nieuws, want tijdens onze pauze neemt studentenorganisatie Br(ik het even over: vanavond zitten we namelijk in de AB voor de finale van de Rockrace - dé vinger aan de pols van wat er muzikaal opborrelt in onze hoofdstad. Vanaf 19u in de schoonste concertzaal van ’t stad!

Stoemp! is a go!

Met de show van $oul'Art afgelopen maandag, is de kop eraf: het nieuwe Stoemp!-seizoen is officieel begonnen! Je kan de volgende weken nog op verschillende Brusselse locaties naar gratis topmuziek komen kijken.

Zo hebben we de komende dagen alvast dit moois voor je in petto:

Drie dikke aanraders, de moeite om eens uit je kot te komen dus! Hou deze website, onze Facebook en Twitter in de gaten voor updates over wat nog allemaal volgt.

VACATURE: Poppunt zoekt begeesterde project-medewerker

Wij zoeken een netwerkbeest met een neus voor muzikaal talent. (*)

Poppunt, het aanspreekpunt en huis van vertrouwen voor muzikanten en dj’s in Vlaanderen en Brussel, is op zoek naar een enthousiaste en getalenteerde projectmedewerker.

We zijn er voor muzikanten en dj’s uit alle genres van de popmuziek – van metal tot house – en van alle niveaus – van absolute beginners tot doorgewinterde muzikanten. Onze missie: talent een duw in de rug geven, ook in Brussel.

To the point: heb jij die spreekwoordelijke vinger aan de pols als het over muzikaal talent gaat? Deins je er niet voor terug om op geheel professionele wijze beste vriendjes te worden met Brusselse cafébazen zodat je daar back to basics Stoemp!-concerten kan programmeren en organiseren? Is ‘Bruxelles, ma belle’ een spreuk die je wil verdedigen en heb je het in je om de dossierpen te scherpen voor beleidsmakers? Ben je een vlotte babbelaar die zich met overtuiging en de glimlach staande houdt in het bonte gezelschap van zowel jonge als minder jonge muzikanten en dj’s, managers, boekers en programmatoren van alle slag? Wil je op ambachtelijke wijze mee muzikanten en dj’s soigneren, zowel offline als online, op Poppunts kansenplatform vi.be? Heb je er altijd al van gedroomd om de productie vanSOUND/CHECK of Play & Produce mee voor te bereiden en aan te pakken met een leger van dedicated vrijwilligers? Wil jij mee organisaties en muzikanten verenigen en zichtbaar maken via Lokale Helden, onze vitrine voor al het lokale muzikaal talent?

Ogen die fonkelen? Kom, kom, kom, kom…, overtuig ons. Als projectmedewerker krijg je de unieke kans om jouw stempel te drukken op de Poppunt-projecten.

We zoeken een denker én doener, een allrounder die in de dagelijkse Poppunt-koers als superknecht wil uitgroeien tot kopman. Sprinten, tijdrijden, klimmen, jouw sparringpartner terugbrengen naar het peloton; je draait er je hand niet voor om. Goed kunnen functioneren in een gemotiveerd team is dus vanzelfsprekend.

(*) én een stel potige schouders om een fundament op te bouwen.

Jouw profiel:

 • Je staat in voor de volledige ontwikkeling én uitvoering van het Stoemp!-project. (stoemplive.be)
 • Met andere woorden: je programmeert, leest een begroting, maakt een planning op, staat in voor de promotiecampagne (i.s.m. de communicatiecollega), regelt alle praktische afspraken, verzorgt de productie op alle 30 concerten én bent in staat om via dossiers overheden & sponsors te overtuigen van het project (i.s.m. de projectverantwoordelijke en marketingcollega).
 • En het stopt niet bij Stoemp!, je ondersteunt diverse projecten die deel uitmaken van de algemene werking van Poppunt. Een productie trekken, check! Als verbinder muzikanten en organisaties enthousiasmeren voor o.a. Lokale Helden, check! Mee jureren met collega’s van een festival of gerenommeerde wedstrijd, check!
 • Je bent veruit de meest communicatieve persoon op kantoor en kan vlot omgaan met collega’s (laat ze gerust eens lachen, dat hebben ze graag).
 • Met jouw drive zet je overal de puntjes op de i.
 • Je kan snel je weg vinden binnen diverse sectoren, van de muzikale jungle tot het lokaal cultuurbeleid of de participatie van kansengroepen.
 • Bonuspunten als je in Brussel woont met een radde tong in het Frans of Engels.

Wat typeert een Poppunter?

 • Je hebt een affiniteit met muzikanten en een bijzondere liefde voor muziek.
 • Je bent een teamspeler bij uitstek, maar kan ook goed je eigen man of vrouw staan.
 • Je kan organiseren, programmeren en je bent een geboren ondernemer.
 • Je gelooft in nieuw talent en wil samen met ons voor hen door het vuur gaan.
 • Je bent gedreven, gemotiveerd en ambitieus: het halen van mooie resultaten samen met de rest van de ploeg is daarbij belangrijker dan om 17 u thuis zijn.
 • Avondwerk schrikt je niet af

Wat we je bieden:

Wij bieden een contract van onbepaalde duur voor een voltijdse functie in een interessante sector, een berg uitdagingen en een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (mét tuin). We bieden tevens de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job, en tien toffe collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens, en die er samen met jou helemaal voor willen gaan.

Poppunt hecht veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer. Kwaliteiten en talenten van medewerkers zijn voor ons belangrijker dan geslacht, leeftijd, geaardheid, etnische afkomst of handicap.

Interesse

Stuur vóór 15 mei 2016 een motivatiebrief, cv en een overzicht waarin je aantoont hoe je aan bovenstaand competentieprofiel voldoet naar luc@poppunt.be. De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

We're back!

Goed nieuws: Stoemp! ontwaakt stilaan uit z'n winterslaap, klaar om opnieuw topmuziek naar de Brusselse binnenstad te brengen! Zoals de traditie het wil, staat ons concept garant voor een mix van interessante, opkomende talenten en gevestigde waarden, die op authentiek Brusselse locaties het beste van zichzelf komen geven.

Volgende week maandag, op 21 maart, maken we tussen 17u & 19u de volledige line-up bekend op FM Brussel. In de tussentijd kan je alvast 11 april tot en met 26 mei noteren in je agenda. 

24/09: Brussel Brost Stoemp! Stage, vól opkomend muzikaal geweld!

Tijd om te brossen! Studentenorganisatie Br(ik trekt vandaag het nieuwe studentenjaar feestelijk op gang. En wij trekken mee; sinds dit jaar baten we namelijk samen het podium uit voor jong, opkomend talent van eigen bodem - de Brussel Brost Stoemp! Stage. Vanaf 14u tref je er volledig gratis dj MasalaWhispering Sons, Milpool, ZwartWerk, High Hi, BRUTUS, Soldier’s Heart, Bruselo & Mensch, Erger Je Niet aan.

Wie zin heeft in vette optredens en een muzikaal feestje, zakt vanaf 14u af richting de Akenkaai!

http://brusselbrost.be/


Sfeerbeelden afgelopen weekend

Met maar liefst drie concertdagen en vijf artiesten zat afgelopen weekend barstensvol gratis Stoemp!-shows. Vrijdag zaten we in de Moutstraat voor een ouderwetse block party met STIKSTOF en dj’s en mc’s van DAR, zaterdag vierden we de opendeurdag van De Pianofabriek met SeizoensKlanken en op de Autoloze Zondag bezetten we jazzbar The Music Village met Wooly Mammoths, Wadou & The Rhythm Junks.

Drie compleet andere evenementen met drie compleet andere vibes, maar telkens helemaal Stoemp! en keihard de moeite. En we hebben de beelden om het te bewijzen.