Stoemp! is terug!

Op zaterdag 10 september gaat de vijftiende editie van de gratis Stoemp! Brusselse caféconcerten van start. Ook dit seizoen brengt Stoemp! weer Brusselaars, pendelaars, studenten en toeristen samen voor buitengewone concertervaringen in de ongedwongen sfeer van authentieke Brusselse kroegen. Verwacht je aan veel frisse pintjes, nog meer fris (Brussels) talent, en niet te missen concerten van o.a. het Nationaal Orkest van België, Soldier’s Heart, Woodie Smalls, Fence en BeraadGeslagen.

Stoemp! staat sinds 2009 garant voor unieke concerten én verrassende samenwerkingen, en dat is deze editie niet anders. De seizoensopener is er meteen eentje om niet te missen. Op zaterdag 10 september ruilt het befaamde Nationaal Orkest van België de BOZAR in voor de ongedwongen sfeer van het Goudblommeke in Papier. En alsof dat op zich nog niet uitzonderlijk genoeg is, worden ze er vergezeld door Ides Moon voor een unieke kruisbestuiving tussen klassiek én indiepop.

Nog zo eentje om nu al met stip in je agenda te noteren is de Stoemp! Deluxe BrusselsTUUB night. Met dat project ging Be.Brusseleir vorig jaar op zoek naar Brusselse jonge bands om een cd op te nemen in het Brussels dialect. Speciaal voor Stoemp! brengen Shaman FestivalAngströmAirplaneTommy Green & The Blues MachineAubin én Stefan Dixon hun nummers nog een keer in het Brussels dialect in het RITS café.

Jong (Brussels) talent én gevestigde waarden

Naar goede gewoonte valt er ook weer veel jong (Brussels) talent te ontdekken op Stoemp!. In het Schaarbeekse GC De Kriekelaar worden de Antwerpse hiphoppers van Netwerk bijgestaan door Brussels talent van PERRON ZES. Ook tijdens het openingsfeest van het nieuwe Anderlechtse jeugdhuis Biestebroek kan je je — naast de Leuvens/Congolese Eme — aan een stevige lading lokaal talent verwachten. De Brussels/Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Stefan Dixon zakt dan weer af naar het Antwerpse — jep, dat lees je goed — café Cabron tijdens Stoemp! on tour in samenwerking met Muziekcentrum Trix.

Niet op een cafépodium, maar wel op de Stoemp!-stage van Brussel Brost, kan je dan weer Woodie SmallsStikstofProtection Patrol PinkertonFrøwstNatural HeatenJacle Bow en Mensch, Erger Je Niet! bewonderen. En verder prijken o.a. Soldier’s HeartFenceBeraadGeslagen (het nieuwe project van STUFF.-drummer Lander Gyselinck en Stadt-zanger Fulco Ottervanger) én Krankland op de affiche van dit Stoemp!-seizoen. Redenen genoeg om je instant naar je favoriete café te begeven voor een stevige portie Stoemp!