Een gloednieuw Stoemp!-seizoen!

Hoera, de lente is weer in het land! Geen betere manier om dat te vieren dan met frisse muziek én frisse pintjes, en daar heeft Poppunt al negen jaar lang de ideale formule voor. Tussen 11 april en 23 mei kan je immers weer in de Brusselse binnenstad terecht voor Stoemp!: gratis unieke caféconcerten van gevestigde waarden en jong talent. Bovendien zet Stoemp! dit najaar nog meer dan anders in op Brussels talent, waardoor je naast Dvtch Norris, Dvkes en Tiny Legs Tim ook de rijkdom van de Brusselse muziekscene kan ontdekken op de Brusselse cafépodia. 

Stoemp! staat na 16 edities synoniem voor unieke concerten in authentieke Brusselse kroegen, en dat is dit seizoen niet anders. Zo opent het rotgetalenteerde viertal Dvkes op 11 april het seizoen in Le Coq met z’n kruising tussen indiepop, krautrock en psychedelica. Nog zo eentje om nu al naar uit te kijken is Winterland ’76, de band waarmee muzikanten van o.a. Marble Sounds, Admiral Freebee, Tsar B en Go March een eerbetoon brengen aan de legendarische The Band

Ook absoluut niet te missen: de roots en blues van Tiny Legs Tim , en de zonnige flow en strakke hiphopbeats van Dvtch Norris, die samen met labelgenootje Coely voor dé zomerhit van 2016 zorgde met ‘Don’t Care’. De Nieuwe Lichting-finaliste Tundra sluit het seizoen dan weer af in stijl met een stevige dosis vrolijke electropop. 

Sprout to be Brussels! 

Wil je tegen binnen enkele jaren tegen al je vrienden kunnen stoefen dat je “die topact ooit nog in een Brussels café zag, lang voor ze écht bekend werden”? Zorg dan dat je op de eerste rij staat bij de shows van Blackwave. (de hiphopband die momenteel furore maakt met ‘Flow’), Ivy Falls (het soloproject van Fien Deman, ex-I Will, I Swear),  Momma Said So (winnaars van het Gentse muziekconcours ‘De Beloften’),  Low Land Home (introverte indiepop van de ex-bassist van Astronaute)  of bij de grimmige beats van het Gentse duo Fär.   

Stoemp! is very sprout to be Brussels, en dat merk je aan de programmatie.  Bovendien wil Stoemp! ook voor jong en divers talent ui de Brusselse wijken een sprinkplank zijn. Met Stikstof-lid Zwangere Guy, Ancienne Belgique artist in residence Le ColiséeOTONNature HeatenOtto Kintet2 Times NothingHackil Free én Mambele is het aandeel jong en opkomende Brusselse ketten dan ook goed vertegenwoordigd op de affiche. 

Dus of je nu (Brussels) talent wil ontdekken, gevestigde waarden aan het werk wil zien of gewoon frisse pintjes wil pakken: begeef je tussen 11 april en 23 mei naar de Brusselse café’s voor een stevige portie Stoemp!