STOEMP! DELUXE: Le Colisée & Tundra
May
23
8:30 pm20:30

STOEMP! DELUXE: Le Colisée & Tundra

 • RITCS CAFE

Als afsluiter organiseren we een Stoemp! Deluxe: een straffe double bill van beloftevolle electropop: van 80’s pop over muzikaal experiment naar Franse chanson. Le Colisée is Artist in Residence in AB en stond reeds op festivals als Dour, terwijl Tundra het tot in de finale schopte van De Nieuwe Lichting en leden van Tsar B, Das Pop en Soldier’s Heart in de rangen heeft. 

https://www.facebook.com/LeColiseemusic/?fref=ts 

https://www.facebook.com/tundratheband/?fref=ts

Lip Service (fka Momma Said So) & Sweetsalt
May
20
8:00 pm20:00

Lip Service (fka Momma Said So) & Sweetsalt

 • Eetcafé De Moelie

Stoemp! is voor het eerst te gast in Linkebeek! De winnaars van het Gents concours ‘De Beloften’ én de winnaar van de Zennetoer (Stoemp!-prijs) staan samen op het podium. Lip Service (voorheen Momma Said So) boetseert een waslijst aan ingrediënten tot grillige maar directe songs vol melodie, melancholie en ironie. Het piepjonge Sweetsalt koppelt dan weer warme klanken aan electronica en initmiteit aan dansbaarheid. 

https://www.facebook.com/MommaSaidSo/?fref=ts 

https://www.facebook.com/Sweetsalt-1490772154467526/?fref=ts

Otto Kintet
May
19
9:00 pm21:00

Otto Kintet

 • Le Central

Otto Kintet is het jazzquintet rond de Brusselse contrabassist Otto Kint. In eigen composities & improvisaties mikt het vijftal op melancholie en groove. Denk aan Bitches Brew van Miles Davis gemixed met Underground van Chris Potter, wat gepeperde Cinematic Orchestra en een snuifje Pink Floyd. Het vijftal komt met een kraakverse EP naar Stoemp!

Deze avond is bovendien een ‘appetizer’ voor het Jazz Jette June-festival dat in juni zal plaatsvinden in Jette.

https://www.facebook.com/ottokintet/?fref=ts

Tiny Legs Tim
May
16
9:00 pm21:00

Tiny Legs Tim

 • Het Goudblommeke In Papier

Tiny Legs Tim, dat is een man, een gitaar en een gouden stem. Roots & blues in hun puurste vorm. De man bracht net een bejubeld nieuw album: ‘Melodium Rag’ is een stripped down album waarop Tim, gewapend met een akoestische Martin 017 gitaar uit 1943, op zoek gaat naar de essentie.  Rechtstreeks geregistreerd op tape en volledig opgenomen met één micro: een Ribbon Melodium uit de jaren vijftig, een type waar Edith Piaff & Django Reinhardt destijds ook gebruik van maakten. One take, no overdub: die analoge spirit zonder verdere ingrepen overheerst. Kom dit ook live ontdekken in het uiterst gezellige Goudblommeke In Papier! 

https://www.facebook.com/tinylegstim/?fref=ts

Low Land Home
May
11
9:00 pm21:00

Low Land Home

 • Merlo

Jarenlang stond de Limburgse Gentenaar Jo Geboers aan de zijde van een frontvrouw of -man: als bassist maakte hij bijvoorbeeld deel uit van Astronaute en Bearskin. Met zijn persoonlijke uitlaatklep Low Land Home neemt hij nu zelf de rol van frontman op zich. Minimalistische piano, donkere zang en intrigerende melodieën zijn de ingrediënten voor introverte indiepop songs die twijfelen tussen opbeurend en neerslachtig. Topsingle ‘Underspoken’ doet alvast het beste vermoeden voor de toekomst! 

Café Merlo voorziet met de Britse singer-songwriter John Fairhurst bovendien een fantastisch voorprogramma! 

https://www.facebook.com/lowlandhome/?ref=br_rs

 

OTON
May
10
8:00 pm20:00

OTON

OTON is een nagelnieuw Brussels man/vrouw-duo dat in cultuurtempel Beursschouwburg een debuut-EP vinyl presenteert. Terwijl hij achter een stapel synths, laptops en controllers staat doet zij het slechts met een gitaar en een gouden strot. Trippy en beklijvend. Soms durven wij voorspellingen te doen: dit wordt er eentje voor de toekomst. 

https://www.facebook.com/otonmusic/?fref=ts

Fär
May
9
9:00 pm21:00

Fär

 • Bonnefooi

Fär is een aanstormend Gents duo met een voorliefde voor grimmige electro beats. Donkere vocals en loodzware beats brengen zullen je zonder twijfel murw slaan in Bonnefooi. Leuk weetje: speciaal voor de gelegenheid vervelt Fär tot een trio en neemt Bert Minnaert (Kapitan Korsakov, The K) plaats achter de vellen. Kom af!

https://www.facebook.com/overfar/?fref=ts

Nature Heaten, 2 Times Nothing & Rafiki
May
4
6:00 pm18:00

Nature Heaten, 2 Times Nothing & Rafiki

 • GC De Kriekelaar

In samenwerking met LUCA School of Arts nodigen we Nature Heaten, 2 Times Nothing en Rafiki uit in GC De Kriekelaar in Schaarbeek. Een sfeervolle avond in huiskamersfeer waarin we drie jonge Brusselse talenten uitnodigen. Nature Heaten staat voor een mix van funk, soul en hiphop, het jazzy 2 Times Nothing komt uit de Perron Zes-stal en Rafiki sluit af met een soulvolle dj-set. Welkom vanaf 18u! 

https://www.facebook.com/NatureHeaten/?fref=ts 

https://www.facebook.com/2timesnothing/?fref=ts

Dvtch Norris & Mambele
May
3
5:00 pm17:00

Dvtch Norris & Mambele

 • Odisee & KUL Campus Brussel

Antwerpenaar Dvtch Norris is de man die samen met labelgenoot Coely een zomerhit van formaat scoorde. De zonnige flow en strakke hiphopbeats van ‘Don’t Care’ waren dé soundtrack bij de zomer van 2016! Zij vult ondertussen fikse zalen, maar Mr. Norris volgt zonder twijfel in haar kielzog. Ook eigen singles ‘Seeking Closure’ en ‘Caught Up’ werden opgepikt door Studio Brussel en doen het al-ler-beste vermoeden voor een toekomstig debuutalbum. 

Mambele is student aan Odisee & KUL Campus Brussel en warmt op met een soulvolle dj-set.

https://www.facebook.com/DvtchNorris/?fref=ts

17u00: Mambele - 17u45: Dvtch Norris - 18u30: Mambele

Blackwave.
May
1
3:30 pm15:30

Blackwave.

 • GC Pianofabriek

Blackwave. Is de formatie rond de Antwerpse rappers Will & Jay. De ijzersterke liveband koppelt jazzy grooves aan zomerse rap. De jongens zijn op dit moment aan een stijle opmars bezig met de fantastische single ‘Flow’: gelanceerd door Sony en opgepikt door Studio Brussel. En de volledige blogosfeer ondertussen in de broekzak. Voor fans van Us3 en Anderson Paak. Catch the wave! 

https://www.facebook.com/blackwavedot/?fref=ts

Zwangere Guy & Hackil Free
Apr
19
8:00 pm20:00

Zwangere Guy & Hackil Free

 • Globe Aroma

Brusselse hiphop is springlevend! Hoog tijd om een double bill te wijden aan deze vette Brusselse sounds. Zwangere Guy ken je als lid van Stikstof, het vijftal dat de voorbije jaren al furore maakte met rauwe Nederlandstalige hiphop. Nu komt ook Zwangere Guy bovendrijven met superscherpe singles en bijhorende persaandacht. Zwangere Guy is naar eigen zeggen ‘een atoom uit een vijfhoekig element dat vernieling zaait en harmonieus verbindt.’ Hackil Free is dan weer een rapper die met zijn band uit de artistieke werking van Globe Aroma zelf komt. Te ontdekken! 

https://www.facebook.com/ZwangereGuy/?fref=ts

 

STOEMP! DELUXE: Winterland '76, A Tribute to the Music of The Band
Apr
18
9:00 pm21:00

STOEMP! DELUXE: Winterland '76, A Tribute to the Music of The Band

 • Monk

De ‘crème de la crème’ van de Vlaamse muziekscene eert het legendarische The Band! Die groep rotgetalenteerde muzikanten startte als begeleidingsband van Bob Dylan, verwierf daarna op eigen kracht wereldfaam en gaf in 1976 een groots afscheidsconcert dat door Martin Scorcese werd verfilmd als The Last Waltz. 40 jaar later eren muzikanten van Marble Sounds, Admiral Freebee, Tsar B en Go March – samen met een reeks opmerkelijke gasten- de allerbeste songs van The Band in café Monk. Verwacht je al zeker aan klassiekers als Up On Cripple Creek, The Weight en The Night They Drove Old Dixie Down! 

https://www.facebook.com/winterland76/?fref=ts

Ivy Falls
Apr
13
9:00 pm21:00

Ivy Falls

 • Archipel

De voorbije jaren leerde je Fien Deman kennen als de charismatische zangeres van I Will, I Swear. Met haar gloednieuwe soloproject bewandelt ze nu volledig haar eigen muzikale pad. Eerste single ‘Silver’ doet alvast het beste vermoeden: wij horen pastelkleurige indiepop, lome beats en melancholische melodieën. Live wordt Deman vergezeld door straffe muzikanten van Tsar B en Sleeper’s Reign. Te ontdekken! 

https://www.facebook.com/ivyfallsmusic/?fref=ts

Dvkes
Apr
11
9:00 pm21:00

Dvkes

 • Le Coq

Dvkes is een rotgetalenteerd Antwerps viertal met muzikanten van Meuris, Stavroz, Helsinki en Psycho 44 in de rangen. Een schitterende liveband op de kruising tussen catchy indiepop, uitgesponnen psychedelica en strakke krautrock. De band nam in 2016 debuutalbum 'Push Trough' op met topproducer Mario Goossens (Triggerfinger) en bracht dit in het najaar uit via kwaliteitslabel Waste My Records. Met lovende recensies en straffe release concerten tot gevolg. Te checken!

https://www.facebook.com/DVKESTHEBAND/?fref=ts

Netwerk & PERRON ZES w/ Vanalles, Nemesis, Jonas Brenger, Tusais, Mike Sweater
Nov
9
6:00 pm18:00

Netwerk & PERRON ZES w/ Vanalles, Nemesis, Jonas Brenger, Tusais, Mike Sweater

 • GC De Kriekelaer

Als feestelijke afsluiter van het Stoemp!-najaar organiseren we samen met LUCA School Of Arts een straffe hiphopavond in Schaarbeek. In het gezellige café van Gemeenschapscentrum De Kriekelaar geven de jonge Antwerpse rappers van Netwerk het beste van zichzelf en zorgt het multidisciplinair collectief PERRON ZES voor de muzikale omkadering. Ze hebben een kledinglijn, expo’s én een muzieklabel, maar deze LUCA-studenten staan op 9 november garant voor een eclectische DJ-set die voluit mikt op uw feestbenen. 

https://www.facebook.com/perronzes/

 

Bilbao
Oct
25
9:00 pm21:00

Bilbao

 • Archipel

Bilbao brengt een straffe mix van sferische triphop, dromerige poprock & een warme soulstem. Naar eigen zeggen zien de vier twintigers die elkaar ontmoetten in hometown Aalst emoties daarbij als leidraad. In de gezellige Archipel komt de band bewijzen waarom ze in de vorm van de Stoemp!-prijs een podiumplaats veroverde tijdens de meest recente editie van de Brusselse Rockrace. Te ontdekken ta-lent! 

http://vi.be/bilbao

https://www.facebook.com/bilbaoband

 

Fence
Oct
19
9:00 pm21:00

Fence

 • Kafka

In 2012 keerde Fence terug met een waanzinnig sterk album. Fence drukte dat jaar een serieuze stempel op het Belgische muzieklandschap. Dat we vier jaar hebben moeten wachten op het vervolg, ‘The Winding’, vinden we nu niet eens zo erg.  De Limburgse mannen hebben opnieuw een straf album uitgebracht dat niet alleen fijn luistert, maar dat met zijn prominente grooves ook de benen doet loswiegen. Niels Hendrix, Meindert Leenders en Lieven Verdin blazen met Fence dit jaar bovendien 21 (!) kaarsjes uit. Het verjaardagsfeest dat ze vierden op Pukkelpop komen ze nog een overdoen tijdens Stoemp! 

http://www.fence.be

https://www.facebook.com/fencetherockband/