Stoemp! Deluxe: Few Bits & Guests
Nov
7
9:00 PM21:00

Stoemp! Deluxe: Few Bits & Guests

Als ‘Deluxe’-afsluiter van het seizoen staat Few Bits op het podium van het grandioze café Monk, samen met gasten van Balthazar, The Go Find & Echo Beatty! De twee albums die de dromerige indiepopband rond zangeres/songschrijver Karolien Van Ransbeeck reeds uitbracht kregen veel pers- en radio-aandacht. Bovendien speelde Few Bits al op Pukkelpop & SXSW en gingen ze op tour met grootheden als The War On Drugs & Vampire Weekend.  De sferische uptempo single ‘Summer Sun’ hoor je ook vandaag dan nog zeer regelmatig op Radio 1.

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Monk vinden, en het café is mits assistentie toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
Stoemp! On Tour: Biensoigné presents Wawa & Lord Gasmique
Nov
2
8:30 PM20:30

Stoemp! On Tour: Biensoigné presents Wawa & Lord Gasmique

In samenwerking met Biensoigné gaat Stoemp! ‘On Tour’. Tijdens twee Stoemp!-avonden organiseren we een uitwisseling van Brussels & Aalsters talent. Op 19 oktober staan Brusselaar Lord Gasmique en Aalstenaar Wawa in Brass’Art (Molenbeek), maar op 2 november trekken ze naar het bekende muziekcafé Cirque Mystic in Aalst. De piepjonge Lord Gasmique stond met Bruxelles Arrive nog aan de zijde van o.a. Roméo Elvis op Dour en geldt als een van de grootste nieuwe talenten van Brussel. De even jonge Wawa werd onlangs door de Britse grimehype AJ Tracey dan weer de hemel ingeprezen na diens openingsshow op het Aalstse hiphopfestival Betong.

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Cirque Mystic vinden, maar zonder assistentie is het café moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
Schaduwland
Oct
31
8:30 PM20:30

Schaduwland

Schaduwland is de mysterieuze Limburgs-Gentse band rond songschrijver/zanger/gitarist Frederik Poisquet. Schaduwland maakt sferische indiefolksongs die gaandeweg overgaan in subtiele electronica & opwindende beats. In het najaar brengt de band een langverwachte debuut-EP uit vol songs die je tijdens Stoemp! al in primeur kan horen. Schaduwland is dringend te ontdekken voer voor fans van The Acid, Howling en Bob Moses!

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Archipel vinden, en het café is mits assistentie toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. 

View Event →
St. Grandson (solo) & Catbug
Oct
26
8:30 PM20:30

St. Grandson (solo) & Catbug

In het legendarische Goudblommeke In Papier laten we twee singer-songwriters aan bod voor een magisch intimistische avond. St. Grandson, die in 2015 Stubru’s De Nieuwe Lichting won en ondertussen scoorde met debuutalbum ‘Wildfire’, speelt nog eens solo en vertaalt zo zijn uitbundige folksongs naar een intieme cafésetting. Catbug daarentegen is een te ontdekken Antwerpse zangeres met een breekbare, jazzy stemgeluid. 

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Het Goudblommeke In Paier vinden, maar zonder assistentie is het café moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
Barely Autumn
Oct
24
9:00 PM21:00

Barely Autumn

Barely Autumn is de indieband rond songschrijver/zanger/gitarist Nico Kennes. Het viertal brengt in september een debuutalbum uit vol bloedmooie en eerlijk sobere indiepopsongs via Leuvens kwaliteitslabel Zeal Records. Barely Autumn is er voor fans van grootheden als Eels, Ellioth Smith en Sophia. Barely Autumn timmert aan de weg en stond al in het voorprogamma van Sophia in AB, en speelde deze zomer oa op La Truite Magique en Genk On Stage. Aanrader! 

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Le Coq vinden, maar zonder assistentie is het café moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
Stoemp! On Tour: Lowkey presents Lord Gasmique & Wawa
Oct
19
8:00 PM20:00

Stoemp! On Tour: Lowkey presents Lord Gasmique & Wawa

In samenwerking met jongerenplatform Biensoigné gaat Stoemp! ‘On Tour’. Tijdens twee Stoemp!-avonden organiseren we een uitwisseling van Brussels & Aalsters talent. Daarvoor trekken we voor het eerst naar Brass’Art, het gloednieuwe café in hartje Molenbeek. Brusselaar Lord Gasmique en Aalstenaar Wawa staan er op het podium, ondersteund door de jonge Lowkey hiphopradio (BRUZZ / Xl Air). De piepjonge Lord Gasmique stond met Bruxelles Arrive nog aan de zijde van o.a. Roméo Elvis op Dour en geldt als een van de grootste nieuwe talenten van Brussel. De even jonge Wawa werd onlangs door de Britse grimehype AJ Tracey dan weer de hemel ingeprezen na diens openingsshow op het Aalstse hiphopfestival Betong. 

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Brass'Art vinden, en het café is toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. 

View Event →
Be For Music Night: Whispering Sons & Monolithe Noir
Oct
17
8:30 PM20:30

Be For Music Night: Whispering Sons & Monolithe Noir

In samenwerking met Court-Circuit brengen we de winnaar en finalist van Humo’s Rock Rally en Concours Circuit samen op Stoemp! in Brussel. Beide acts zijn behoorlijk ‘duister’: Whispering Sons doet het met krasse gitaren en 80’s beats, Monolithe Noir met pulserende analoge synths en intrigerende visuals. Het concert van Whispering maakt deel uit van hun Europese tour, die hen een maandlang doorheen Europa voert – van Parijs tot Londen en van Amsterdam tot Praag. Monolithe Noir stond deze zomer dan weer op enkele erg leuke festivals als Deep In The Woods, Dour en Absolutely Free Festival.

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van RITCS café vinden, en het café is toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. 

View Event →
Brussels Electronic Marathon: 54Kolaktiv presents Beatsforbeaches & guests, Phonetics
Oct
13
9:00 PM21:00

Brussels Electronic Marathon: 54Kolaktiv presents Beatsforbeaches & guests, Phonetics

Ihkv. de driedaagse Brussels Electronic Marathon organiseert Stoemp! samen met het gekende 54Kolaktiv een electronische avond in Bonnefooi! 54 Kolaktiv-leden Beatsforbeaches en Phonetics presenteren je respectievelijk een live- en dj-set. Met shows op Boomtown, Horst en Mekitburn brengt Beatsforbeaches zijn zwoele beats & synths al naar straffe festivals deze zomer. In Bonnefooi neemt hij bovendien een aantal gloednieuwe gastzangers en –zangeressen mee. Voor- en nadien brengt Phonetics je op temperatuur met een dj-set!

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Bonnefooi vinden, en mits assistentie is het café toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
Le 77, BerryKrimi & Jay MNG
Oct
10
6:00 PM18:00

Le 77, BerryKrimi & Jay MNG

In de gezellige huiskamersetting van GC De Kriekelaar organiseren we samen met LUCA School of Arts een avond rond bloeiende Brusselse hiphop. Le 77 is een viertal uit Laken dat aan de zijde van Zwangere Guy furore maakt, Berrykrimi is een homegrown trio uit Schaarbeek zelf, en Jay MNG is jong talent uit Elsene dat deze zomer verschillende straffe festivalpodia veroverde. We starten de concerten om 18u stipt, dus wees op tijd! 

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van De Kriekelaar vinden, en het GC is toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden.

View Event →
Capibara
Oct
5
9:00 PM21:00

Capibara

In het erg gezellige Merlo speelt het kraakverse Capibara. De jonge band handelt in nonchalante slackerpop zoals je die kent van Grote Voorbeelden Pavement en Mac Demarco. Bassist Thijs Boyen speelde in een niet-zo-ver verleden nog bij Afrekening-favoriet Yawns en heeft nu alweer een gloednieuw project. Te ontdekken! 

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Merlo vinden, maar het café is zonder assistentie moeiljk toegankelijk voor mindervaliden en blindegeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
Brussel Brost Stoemp! Stage met The Lighthouse, Zwangere Guy,...
Sep
28
2:00 PM14:00

Brussel Brost Stoemp! Stage met The Lighthouse, Zwangere Guy,...

Brussel Brost is de officiële opening van het academiejaar voor studenten in Brussel! Stoemp! baat er een eigen podium uit en presenteert een gevarieerde selectie aan up-and-coming talent: van hiphop over hevige indierock naar hitgevoelige pop. Stikstof-lid Zwangere Guy bijvoorbeeld is één van dé Brusselse hiphoppers van het jaar, The Lighthouse de populaire winnaar van De Nieuwe Lichting, The ColorGrey dan weer een briljante Antwerpse hiphopper en Neufchatel dé winnaar van de Brusselse Rockrace. Kom af voor een frisse pint en straffe muziek aan de Akenkaai! 

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van de locatie vinden, en mits assistentie is Brussel Brost toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
GOLIN (EP Release)
Sep
22
to Sep 23

GOLIN (EP Release)

Deze Amerikaans-Japanse producer & danseres woont sinds kort in Brussel en start in september een residentie in cultuurtempel Beursschouwburg. Ihkv. Stoemp! start ze die residentie meteen met een stevig releasefeest, op 22 september verschijnt namelijk haar debuut-EP ‘Momo’ op het straffe electronicalabel Midlife. Verwacht je aan een nacht vol dansbare electronica!

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Beursschouwburg vinden, en de locatie is toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. 

 

View Event →
SCHNTZL
Sep
14
9:00 PM21:00

SCHNTZL

Stoemp! is voor het eerst te gast in Koekelberg, en dat in de gezellige Bar Eliza in het Elisabethpark. Het jonge duo SCHNTZL zal er haast moeiteloos electronica met jazz en hedendaags klassiek combineren. Pianist Hendrik Lasure & drummer Casper Van De Velde kennen hun jazzklassiekers (denk aan Miles, Evans of Mehldau), maar tegelijkertijd schemeren invloeden van Radiohead of Mount Kimbie door in hun werk. SCHNTZL won in het verleden verschillende prestigieuze wedstrijden en residenties, kreeg dit jaar bijzonder veel lof voor zijn debuutplaat en speelde deze zomer o.a. op Gent Jazz, Brosella en enkele boeiende buitenlandse festivals. Niet te missen!

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Bar Eliza vinden, en de bar is toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. 

View Event →
(CFM) Charles Frances Moothart (US) & Mind Rays
Sep
6
8:00 PM20:00

(CFM) Charles Frances Moothart (US) & Mind Rays

Charles Frances Moothart is de enige buitenlandse artiest op het programma van Stoemp! dit jaar. De Amerikaan zit in de scene van garagerockkoning Ty Segall en maakt bovendien deel uit van diens band Fuzz. Onder zijn eigen naam komt hij naar de fantastische club Madame Moustache. Voor Moothart het podium betreedt kan je Mind Rays aan het werk zien. De Gentse band bracht dit jaar een debuutplaat uit vol briljant dwars ‘lawaai’ en verdient een plek op Stoemp!.

Poppunt engageert zich om de Stoemp!-concerten zo toegankelijk mogelijk te maken. Een openbare parking voor mindervaliden kan je in de nabijheid van Madame Moustache vinden, en mits assistentie is de locatie toegankelijk voor mindervaliden en blindengeleidehonden. Vraag ter plaatse naar de Stoemp!-medewerker. 

View Event →
STOEMP! DELUXE: Le Colisée & Tundra
May
23
8:30 PM20:30

STOEMP! DELUXE: Le Colisée & Tundra

Als afsluiter organiseren we een Stoemp! Deluxe: een straffe double bill van beloftevolle electropop: van 80’s pop over muzikaal experiment naar Franse chanson. Le Colisée is Artist in Residence in AB en stond reeds op festivals als Dour, terwijl Tundra het tot in de finale schopte van De Nieuwe Lichting en leden van Tsar B, Das Pop en Soldier’s Heart in de rangen heeft. 

https://www.facebook.com/LeColiseemusic/?fref=ts 

https://www.facebook.com/tundratheband/?fref=ts

View Event →
Lip Service (fka Momma Said So) & Sweetsalt
May
20
8:00 PM20:00

Lip Service (fka Momma Said So) & Sweetsalt

Stoemp! is voor het eerst te gast in Linkebeek! De winnaars van het Gents concours ‘De Beloften’ én de winnaar van de Zennetoer (Stoemp!-prijs) staan samen op het podium. Lip Service (voorheen Momma Said So) boetseert een waslijst aan ingrediënten tot grillige maar directe songs vol melodie, melancholie en ironie. Het piepjonge Sweetsalt koppelt dan weer warme klanken aan electronica en initmiteit aan dansbaarheid. 

https://www.facebook.com/MommaSaidSo/?fref=ts 

https://www.facebook.com/Sweetsalt-1490772154467526/?fref=ts

View Event →
Otto Kintet
May
19
9:00 PM21:00

Otto Kintet

Otto Kintet is het jazzquintet rond de Brusselse contrabassist Otto Kint. In eigen composities & improvisaties mikt het vijftal op melancholie en groove. Denk aan Bitches Brew van Miles Davis gemixed met Underground van Chris Potter, wat gepeperde Cinematic Orchestra en een snuifje Pink Floyd. Het vijftal komt met een kraakverse EP naar Stoemp!

Deze avond is bovendien een ‘appetizer’ voor het Jazz Jette June-festival dat in juni zal plaatsvinden in Jette.

https://www.facebook.com/ottokintet/?fref=ts

View Event →
Tiny Legs Tim
May
16
9:00 PM21:00

Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim, dat is een man, een gitaar en een gouden stem. Roots & blues in hun puurste vorm. De man bracht net een bejubeld nieuw album: ‘Melodium Rag’ is een stripped down album waarop Tim, gewapend met een akoestische Martin 017 gitaar uit 1943, op zoek gaat naar de essentie.  Rechtstreeks geregistreerd op tape en volledig opgenomen met één micro: een Ribbon Melodium uit de jaren vijftig, een type waar Edith Piaff & Django Reinhardt destijds ook gebruik van maakten. One take, no overdub: die analoge spirit zonder verdere ingrepen overheerst. Kom dit ook live ontdekken in het uiterst gezellige Goudblommeke In Papier! 

https://www.facebook.com/tinylegstim/?fref=ts

View Event →
Low Land Home
May
11
9:00 PM21:00

Low Land Home

Jarenlang stond de Limburgse Gentenaar Jo Geboers aan de zijde van een frontvrouw of -man: als bassist maakte hij bijvoorbeeld deel uit van Astronaute en Bearskin. Met zijn persoonlijke uitlaatklep Low Land Home neemt hij nu zelf de rol van frontman op zich. Minimalistische piano, donkere zang en intrigerende melodieën zijn de ingrediënten voor introverte indiepop songs die twijfelen tussen opbeurend en neerslachtig. Topsingle ‘Underspoken’ doet alvast het beste vermoeden voor de toekomst! 

Café Merlo voorziet met de Britse singer-songwriter John Fairhurst bovendien een fantastisch voorprogramma! 

https://www.facebook.com/lowlandhome/?ref=br_rs

 

View Event →