Back to All Events

WHIZ & Bear Run (Stoemp! On Tour)

  • Roskam 9 Vlaamsesteenweg Brussel, Brussel, 1000 Belgium (map)

Deze editie trekken we met Stoemp! opnieuw On Tour, iets dat van 2013 geleden is. Met het concept gaan we de uitwisseling aan met een bevriende organisatie in een stad buiten Brussel. Iedere partner selecteert een opkomend muzikaal talent uit zijn eigen streek, en beide bands krijgen dan een podium bij beide organisaties. De eerste avond vindt plaats in Brussel, waar Stoemp! deze editie het Gentse Trefpunt uitnodigt voor een muzikale uitwisseling.

Als Gentse band koos Trefpunt voor Bear Run, die een aanstekelijke mix brengt van indie, pop en rock. De band rond zanger Xavier De Clercq maakte ondanks de jonge leeftijd van de leden al enkele personeelswissels en verschuivingen in sound, maar nu lijkt de groep er definitief te staan. Dat hoor je aan de kwaliteit van de nummers, die in de lijn liggen van Phoenix, Vampire Weekend, The Whitest Boy Alive & Two Door Cinema Club. Na de zomer verschijnt nota bene een eerste officiële single.

Voor de Brusselse vertegenwoordiging viel het oog van Stoemp! dan weer op WHIZ. De band ontstond ooit uit de restanten van The Galacticos en Roadburg, maar vond met WHIZ een tweede adem. De nieuwe koers volgt eerder de lijn van de indierock uit de Verenigde Staten, genre Kurt Vile, Wilco of Spoon. En met resultaat: de single en de gelijknamige ep ‘Sound Of Whack’ tonen aan dat ze er met verve in slagen om hun invloeden naar hun hand te zetten.

Vi.be Bear Run
Facebook Bear Run
Website Whiz
Facebook Whiz

Earlier Event: October 16
Jaune Toujours & Bravo Big Band
Later Event: October 22
Brent Beukelaer