Back to All Events

Supergenius & The Progerians (BE for Music)

  • Beursschouwburg 20-28 Auguste Ortsstraat Brussel, Brussel, 1000 Belgium (map)

Voor de show die we met de mensen van de Beursschouwburg organiseren, gingen we voor een prachtuitwisseling. Poppunt, de organisatie achter Stoemp!, stampte immers met de organisaties Court-Circuit, Clubcircuit en Club Plasma het initiatief BE for Music uit de grond. Met gebundelde krachten werken de vier organisaties samen om actief te werken aan meer uitwisseling over de taalgrens heen, aan meer muzikale kansen voor talent van eigen bod, en zo uiteindelijk ook een sterker Belgisch muzieklandschap.

We zetten de daad bij het woord, en hoe. Met The Progerians trekt op 15 oktober een heuse pletwals richting de Beursschouwburg. Het Waals-Brusselse trio situeert zijn genre ergens tussen sludge en punk, waar het “geheime harmonieën” (hun woorden, niet de onze) vindt. Naar aanleiding van het pas opgenomen debuut, brengt de band een hoop special guests mee, die meewerkten aan de plaat. Liefhebbers van het fijnere lawaai, lekkere grooves en een feestje, jullie weten waar jullie moeten zijn. 

Van Vlaamse kant is het dan weer aan SUPERGENIUS om het mooie weer te maken. Als we zeggen dat de groep is samengesteld uit (ex-)leden van Rise And Fall, Wiegedood, Castles, The Rott Childs, Blind To Faith en Hitch, dan krijg je al een idee waar je je aan kan verwachten: gitaargeweld! Dit is post-hardcore, punk & gitaarpop in de traditie van Fugazi & Shellac. Het viertal nam het beste uit de jaren 90 en gaf er een serieuze update aan.

Facebook The Progerians
Facebook Supergenius

Earlier Event: October 7
Helsinki & Milpool
Later Event: October 16
Jaune Toujours & Bravo Big Band