Back to All Events

Stoemp! Deluxe: The Rhythm Junks, Wooly Mammoths & Wadou (i.s.m. AB)

  • The Music Village 50 Steenstraat Brussel, Brussel, 1000 Belgium (map)

Tijd voor oudstrijders én jonge wolven in The Music Village! In het kader van de Autoloze Zondag verandert de verandert de AB zijn zijstraat, de Steenstraat, jaarlijks in een muziekstraat. En Stoemp! draagt z’n steentje bij in het jazzcafé The Music Village.

We beginnen er de middag met twee ongepolijste diamanten. Wadou is het afstudeerproject aan de PXL-Music van gitarist Lennert Boonen (zie ook: The Guru Guru). Het is een Afrikaanse bluesband zonder ook maar één Afrikaan, die klinkt zoals het hoort. Repetitieve grooves en vingervlugge gitaarlicks komen samen in een ritmisch en dansbaar geheel. Wereldmuziek in een Belgisch jasje.

Van Wooly Mammoths zijn we dan weer al even fan, want Luc De Vos koos het ter ziele gegane Karma Police ooit voor de eerste editie van muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting, met het lichtjes geniale nummer 'Spiralize' - YouTube die handel! Nu is het echter tijd voor een nieuwe hoofdstuk: Wooly Mammoths is dezelfde band, met twee extra leden en een stevige muzikale upgrade. Aan de oorspronkelijk indiepop werd een stevige scheut pyschedelica toegevoegd, die doet denken aan Tame Impala, Kurt Vile, Woods en Real Estate.

The Rhythm Junks behoeft dan weer geen introductie meer. Niet alleen zijn ze reeds oudgedienden van Stoemp!, de drie muzikanten zijn eveneens mannen van vele oorlogen. En mannen met zowel jazz, pop, rock, blues, folk, roots en soul in de genen. De groep rond zanger-mondharmonicaspeler Steven De Bruyn staat dan ook garant voor staaltje van muzikaal kunnen, topnummers en bovenal een dansbaar feest!

Vi.be Wadou
Vi.be Wooly Mammoths
Facebook Wooly Mammoths
Website The Rhythm Junks
Facebook The Rhythm Junks

Earlier Event: September 19
Seizoensklanken