top
stoemp!.png

Brussel bruist en knettert - óók op plekken waarvan je niet eens afwist! Stoemp! is very sprout to be Brussels en programmeert een gratis concertencircuit op authentieke locaties in en rond Brussel. We laten je grote namen herontdekken in een intieme sfeer en bieden een springplank aan jong muzikaal talent! 

Boucan_bitmap.jpg

Saudade

& Sparrow

📍 Bar Eliza

♪ We starten het seizoen met Saudade en Sparrow in het Koekelbergse pop-upcafé Bar Eliza. Het Brusselse Saudade mixt in zijn tracks zwoele junkpop met begeesterde vocals, terwijl de laid back Vilvoordse rapper Sparrow reeds zijn sporen verdiende bij het fantastische Soul’Art.

🕐 Di 18 sep / 20u

Stef_Kamil_Carlens_bitmap.jpg

Stef Kamil Carlens (solo)

📍 Het Goudblommeke In Papier

♪ Als frontman van Zita Swoon (en dEUS daarvoor) besteeg Stef Kamil Carlens als jongeling al ieder groot podium. Na omzwervingen langs theater en dans keert hij in 2017 met het album ‘Stuck In The Status Quo’ terug naar zijn roots. Je hoort songs vol prachtige harmonieën en inventieve gitaarlijnen. In Het Goudblommeke In Papier speelt Stef Kamil Carlens solo de meeste intimistische versie van zijn songs.

🕐 Do 20 sep / 21u

Blu_Samu_bitmap.jpg

Brussel Brost - Stoemp! stage

📍 Tour & Taxis

♪ Voor het derde jaar op rij host Stoemp! het hoofdpodium van Brussel Brost! Op 27 september verklaren we het Brusselse academiejaar officieel voor geopend. Verwacht je aan toppers als TheColorGrey en Blu Samu én opkomend talent als AliA b2b Mambele, Danny Blue & The Old Socks, Indigo Mango, Red Stags en Very Disco.

🕐 Do 27 sep / 13u

StaticPartyPoses_bitmap.jpg

Static Party Poses (Album launch)

📍 Archipel

♪ Static Party Poses is het charmante Gents-Brusselse vijftal dat in 2017 tijdens de studentenwedstrijd Rockrace de Stoemp!-prijs in de wacht sleepte. Anderhalf jaar later leiden ettelijke kilometers schaafwerk en opname-uren tot een volwaardig debuutalbum. Je hoort een verzameling frisse, in lo-fi gedrenkte popsongs die hinten naar alternatieve 90’s-helden als Grandaddy en Sparklehorse.

🕐 Di 02 okt / 21u

Ozferti_bitmap.jpg

Bassin Records Night

📍Kumiko

♪ Stoemp! is voor het eerst te gast in Kumiko! En we geven er het jonge Brusselse label Bassin Records meteen carte blanche voor een nacht vol live shows en dj-sets uit eigen stal. Kom feesten, samen met Ozferti, Tsugi, Beatsforbeaches, Koolbear, Ezzy, Yassassin en Wife Mandala!

🕐 Vr 05 okt / 21u

Okkupeerder_bitmap.jpg

Okkupeerder & Grover

📍 Novanois

♪ Naar aanleiding van het Alles Es Just-festival wordt het decor van het legendarische café Aux Trois Rois opgebouwd in topnotch repetitieplek Novanois. Samen met GC De Kriekelaar & LUCA School of ARTS nodigen we de drietalige jazz-funk van Okkupeerder én funky dj-LUCA-student Grover uit.

🕐 Di 09 okt / 18u

Bert_Dockx_bitmap.jpg

Bert Dockx

📍Beursschouwburg

♪ Op 7 september komt Dockx (Flying Horseman, Dans Dans, Strand) met het gloednieuwe ‘Transit’, een plaat vol iconische songs die hij op onnavolgbare wijze herwerkte en herinterpreteerde. Het zijn deze songs die Bert Dockx meebrengt naar zijn Stoemp!-concert in het café van Beursschouwburg.

🕐 Wo 10 okt / 21u

Borokov_bitmap.jpg

Campus Kick-off - Borokov

📍 Odisee & KUL Campus Brussel

♪ Borokov is een prettig gestoord gezelschap uit de Brusselse westrand. Met veel blaasinstrumenten, mobiele gitaar, basic drumwerk en trekzak, amuseert de band je met de grootste Balkanklassiekers. Hoe (chaotisch én feestelijk) het optreden verloopt, kom je best zelf ontdekken tijdens de Kick-off van Odisee & KUL Campus Brussel.

🕐 Wo 17 okt / 18u

BrusselsTUUB_bitmap.jpg

Stoemp! Deluxe - BrusselsTUUB

📍RITCS Café

♪ Stoemp! werkt voor de tweede keer samen met het op-en-top Brusselse project BrusselsTUUB! Deze keer kregen CPTN Töbie, Fake The Effort, Bosum, Rollmops en Julie Benwa de kans om onder begeleiding een unieke song te schrijven in het Brussels dialect. Die unieke creaties komen ze nog eens voorstellen in RITCS Café!

🕐 Do 18 okt / 20u

Mooneye_bitmap.jpg

Mooneye

📍 Merlo

♪ Mooneye is de band rond frontman en songschrijver Michiel Libberecht. Nadat hij als Mickey Doyle al prestigieuze podia besteeg, werd het even stil. Onder begeleiding van producer Pascal Deweze pende hij topsongs neer waarin zijn melancholische stemgeluid en akoestische gitaar centraal staan. Met een gloednieuwe band, én een gloednieuwe naam ‘Mooneye’, lijkt hij klaar voor een frisse start.

🕐 Do 25 okt / 21u

Calicos_bitmap.jpg

The Calicos

📍Monk

♪ The Calicos is een zestal dat je meeneemt op een trip van ‘Antwerpse Americana’. Met hun op Townes Van Zandt, Wilco en Bruce Springsteen geïnspireerde prachtsongs won de band in het voorjaar nog de prestigieuze Humo’s Rockrally.

🕐 Wo 07 nov / 21u

Esinam_bitmap.jpg

Esinam

📍 Bar Du Matin

♪ Esinam, een geboren Brusselse, speelde samen met o.a. Baloji en Teme Tan. Voor haar eigen project laat ze zich echter inspireren door haar Ghanese roots en verre reizen. De multi-instrumentalist zingt, speelt fluit, percussie en piano, en bewerkt haar geluid met een arsenaal aan elektronische apparatuur. Haar retrofuturistische tracks voelen daardoor tegelijkertijd traditioneel én hedendaags.

🕐 Do 08 nov / 21u

Pascal-Deweze_bitmap.jpg

Stoemp! van de Chef -

Pascal Deweze (solo) & The Leslies

📍Le Coq

♪ Vakman Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove) bracht vorig jaar het bezwerende ‘Cult of Yes’ uit, vol vintage chanson, unheimliche pop en dwarse structuren. Als producer/eigenaar van Studio Jezus heeft hij een hand in de sound van een reeks Belgische indie-acts. Zo brengt hij The Leslies mee voor een portie sixties, glam en psychedelica.

🕐 Di 13 nov / 20u30

Babylon_Trio_bitmap.jpg

Rebel Up! presents Babylon Trio & Sebcat

📍 De Koer

♪ Stoemp! is voor het eerst te gast op De Koer in Anderlecht! Samen met Rebel Up! gaan we voor ‘global sounds from the underground’. Babylon Trio doet je dansen op een aanstekelijke mix van hedendaagse Iraakse muziekstijlen zoals chobi chobi, dabke en maqam. Rebel Up!-bezieler Sebcat draait voor- en achteraf een dj-set vol dansbare Afrikaanse, Arabische en Euraziatische tunes.

🕐 Vr 16 nov / 21u

Sparrow_bitmap.jpg

Stoemp! On Tour - Sparrow, DK & Saudade

📍De Kruitfabriek

♪ Eenmaal per jaar organiseren we een Stoemp! On Tour. We trekken naar De Vilvoordse Kruitfabriek voor een uitwisselingsconcert tussen Vlaams en Brussels talent. Het Brusselse Saudade mixt in zijn tracks zwoele junkpop met begeesterde vocals, terwijl de Vilvoordse rapper Sparrow reeds zijn sporen verdiende bij het fantastische Soul’Art. DK uit Vilvoorde treedt bovendien op als special guest!

🕐 Za 17 nov / 20u